Akuutti humanitäärinen ja hengellinen hätätila jatkuu Ukrainan etulinjassa sijaitsevissa rintama-alueen kylissä ja kaupungeissa. Tämä kävi ilmi vierailtuani sodan pahasti runtelemassa ja paljon kärsineessä Butshan kaupungissa sekä missiomme logistiikkakeskuksessa Zaporizzjan kaupungissa. Toimitin yhdessä avustustiimimme kanssa jälleen humanitääristä avustusta ja missiokirjoja Ukrainan vapauttamiin etulinjan kyliin ja tulituksen kohteena oleviin Itä-Ukrainan kaupunkeihin.

Lähetysjärjestönä olemme kulkeneet sotaan joutuneen Ukrainan kansan rinnalla maaliskuusta 2022 alkaen monin eri tavoin. Esimerkiksi olemme toimittaneet reilusti yli 2 000 tonnin painosta humanitääristä apua Ukrainan sotatoimialueen kaupunkeihin, kyliin ja asutuskeskuksiin.

Sielun haavoihin on olemassa lääke, Jumalan sana. Sitä voidaan kutsua nimellä ”Jumalan psykiatria.” Psalmi 23 ja 91 ovat hyviä esimerkkiä. Ukrainankielisessä missiokirjassa on tätä samaa jumalallista psykiatriaa, joka lääkitsee haavoitettua sielua.

Silti evankeliumi on tärkein apu, sillä se on Jumalan tarjoama psykiatria toivottomuuteen ja suruun. Tätä tarkoitusta varten olemme painattaneet ja jakaneet jo yli 110 000 evankelioivaa missiokirjaa Ukrainan sotatoimialueen perheille, lapsille ja isille.

Nyt tarkoituksena on painattaa 100 000 kappaletta uusittua missiokirjaa mahdollisimman pian. Tämä kirja opastaa yhä edelleen lukijansa pelastuksen tielle Kristuksessa, mutta uusitussa kirjassa on selkeä sanoma toivosta elämän suurimpien myrskyjen keskellä. Kirja sisältää puhuttelevia muutoskertomuksia sodan keskeltä. Uusintapainos tulee olemaan ainutlaatuinen.  Arvokas lisäosa auttaa sodan traumoista kärsiviä ukrainalaisia. Uudistetun painoksen toimitustyössä on mukana myös kristittyjä psykiatreja ja psykologeja.

Aiemmin lähettämäni ystäväkirjeen jälkeen työmme ystävät ovat lahjoittaneet merkittävän osan tähän painokseen tarvittavista varoista. Lämmin kiitos jokaiselle työmme ystävälle tästä tuesta! Tarvitsemme kuitenkin vielä tukeanne, jotta tämä painos saadaan kokonaisuudessaan toteutettua ja toimitettua ukrainalaisten käsiin mahdollisimman pian.

Yhden kirjan hinta on yksi euro. Esimerkiksi sadalla eurolla lahjoitat kirjan jo sadalle perheelle. Kirjoja jaetaan jopa etulinjassa taisteleville sotilaille.

Sydänlämpöinen kiitos esirukouksistasi ja tuestasi Ukrainan humanitäärisen ja hengellisen hädän lievittämiseksi!

Hannu Haukka ja IRR-TV:n lähetystiimi

P.S. Anna lahjasi Ukrainan missiokirjojen painattamiseksi viitteellä 7595 tästä linkistä. Kiitos Lahjastasi! Voit osallistua tähän keräykseen myös lahjoitamalla MobilePay:n  numeroon 25083.