Valtakunnallista mediamissiota rakennetaan laajalla rintamalla

IRR-TV on yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa järjestänyt seitsemän maakunnallista Mahdollisuus Muutokseen missiota Suomeen. Nyt on rakenteilla koko valtakunnan kattava mediamissio syksylle 2022. Tähän hankkeeseen IRR-TV on haastanut mukaan saman näyn omaavia kristillisiä järjestöjä, kirkkokuntia ja seurakuntia.

Helsingin Sanomat otsikoi Pääkaupunkiseudun missiossa 2011 Mission ydinsamoman näin: ”Muutos on Jeesuksen kampanjanimi”

Tällä hetkellä muun muassa Kansan Raamattuseura, Mission Europe, Suomen Evankelinen Allianssi, Hyvä Sanoma ry, XEE -evankeliointi elämäntapana, Radio Dei ja Aikamedia ovat yhteistyökumppaneina mukana järjestelyissä. Useiden järjestöjen ja kirkkokuntien kanssa neuvottelut ovat vielä avoinna, mukaan kutsutaan kaikkia, joilla on näky tavoittaa Suomi evankeliumilla. – Tarvitaan rukousta, että mahdollisimman laaja rintama liittyisi evankeliumin välittämiseen Suomeen. Nyt jos koskaan tarvitaan kristittyjen yhteistä todistusta Jumalan muuttavasta voimasta maassamme, sanoo IRR-TV:n missiokoordinaattori Onni Haapala

 

Korona ajoi maakunnalliset tapaamiset webinaareiksi

Tammi- helmikuun aikana oli tarkoitus kiertää koko Suomi informoimassa seurakuntien pastoreita ja muita vastuunkantajia. Valitettavasti koronarajoitukset estivät fyysiset tapaamiset, onneksi videoneuvottelujen kautta on pystytty järjestämään 17 tilaisuutta kaikissa Suomen maakunnissa. Näihin neuvotteluihin on osallistunut IRR-TV:n edustajien lisäksi yhteistyökumppaneita ja paikallisten seurakuntien edustajia.

Kansanlähetyksen lähetysjohtajan tehtävistä Mission Europeen siirtynyt toiminnanjohtaja Mika Tuovinen on ollut mukana jokaisessa videoneuvottelussa. Hän kertoo, miksi on mukana tällaisessa hankkeessa – Luterilaisena pappina olen mukana valtakunnallisen mediamission järjestelyissä. Kyse on ainutlaatuisesta yrityksestä Suomessa. Olen mukana tässä missiossa, sillä kaipaan itse hengellistä virvoitusta. Aikamme apatian ja epäuskon henki uhkaa tulla myös oman puseron sisälle. Siksi iloitsen, kun on niitä, jotka haluavat tehdä jotain kansamme ja kristikuntamme hyväksi. Haluan kulkea heidän rinnallaan yhteisen evankeliumin ja ihmisten puolesta.” 

Vuosi 2021 on seurakuntien rukouksen ja varustautumisen aikaa

Mediamissio nostaa hengelliset asiat kuukauden tärkeämmäksi puheenaiheeksi koko maassa.  Mission onnistuminen edellyttää sitä, että maamme kristityt ovat hereillä ja valmiina hyödyntämään median tarjoaman puheenaiheen. Myös seurakunnille tarjotaan ainutlaatuista tilaisuutta tulla ulos sanomansa kanssa, niiden ihmisten pariin, jotka median kautta ovat jo kohdanneet mission sanoman.

Seurakuntia ja kristittyjä herättääkseen vuosi 2021 on nimetty rukouksen ja varustautumisen vuodeksi. IRR-TV:n yhteistyökumppanit tarjoavat seurakunnille hyviä työkaluja seurakuntalaisten varustamiseen. Tarjolla on erilaisia koulutuksia ja kursseja, joista jokainen seurakunta voi löytää omansa.

Rakenteilla on myös koko maan kattava rukousverkosto. Tarkoituksena on, että vuosi ennen mission alkua paikkakunnilla järjestettäisiin kerran kuukaudessa seurakuntien yhteinen rukousilta mission puolesta. Mission aikana tullaan järjestämään koko kuukauden ajaksi 24/7 rukouspäivystys Suomen puolesta.

Jättimäinen ulkomainos Helsingin Mikonkadulla Pääkaupunkiseudun missiossa vuonna 2011 Rautatieasemaa vastapäätä

Tule mukaan vaikuttamaan

Kutsumme kaikkia Suomen kristillisiä seurakuntia, järjestöjä ja yksilökristittyjä tulemaan mukaan tähän mittavaan yhteiseen hankkeeseen sekä rukoilemaan mission ja kristittyjen yhteyden puolesta Suomessa. Seurakunnat ja järjestöt tulevat saamaan postissa tarvittavan informaation päätöksentekoa varten sekä ilmoittautumiskaavakkeen, jonka he toimittavat IRR-TV:lle missiokoordinaattori Onni Haapalalle.

Rohkaisemme kaikkia yksilökristittyjä eri puolilla Suomea kysymään oman seurakuntansa johdolta, onko seurakunta ollut mukana mission webinaareissa ja onko missioasia esillä seurakunnan päätöksentekoelimissä? Näin mahdollisimman moni seurakunta ja kristitty voi yhdistää voimansa evankeliumin julistamiseksi Suomen kansalle.

Mikäli haluat osallistua nimikilpailuun, voit käydä nettisivuilla antamassa oman ehdotuksesi tai äänestää muutamaa jo esitettyä vaihtoehtoa, osoite on missio2022.fi Löydät lisätietoa missiosta tästä osoitteesta. Voit jo nyt osallistua myös taloudellisesti tämän mittavan hankkeen tukemiseen IRR-TV:n lahjoitussivujen kautta viitenumerolla 2024 tästä linkistä.

Lämmin kiitos esirukoukistasi ja tuestasi valtakunnallisen mission toteutumiseksi Suomessa!

Onni Haapala                                           Ari Talja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *