Kirjallisuuden painattaminen Venäjän seurakuntien käyttöön alkoi, kun Volgogradissa järjestettiin suurkaupunkimissio vuonna 2003. Missiota varten painettiin muutoskertomuksia sisältäviä Mahdollisuus Muutokseen -missiokirjoja.

Vuosien varrella on painettu miljoonia kappaleita missiokirjoja. Olemme painattaneet myös Raamattuja, Uusia testamentteja ja Johanneksen evankeliumeja.  Kirjallisuutta on levitetty n. 2 000 seurakunnan kautta eri puolille Venäjää. Saamiemme tietojen mukaan seurakuntien työn tuloksena on syntynyt n. 2 500 uutta seurakuntaa. Tästä kiitämme suurta Jumalaa, joka valvoo Sanaansa ja myös sen leviämistä itäisessä naapurimaassamme!

IRR-TV:n Venäjän-työn edustajan, piispa Juri Ananjevin mukaan noin 40 Helluntaikirkon evankeliointiryhmää on käyttänyt kirjoja ihmisten tavoittamisessa Euroopan puoleisella Venäjällä sekä Siperiassa. Missiokirjaa on käännetty myös Siperian alueen kielille.

– Iloitsen siitä, että Suomen uskovien kustantamat kirjat ovat kulkeutuneet aivan Itä-Venäjän kaukaisimpiinkin kolkkiin, Tyynenmeren rannikolle saakka. Siellä nämä ”evankelistat” eli kirjat ryhmien ja uskovien käsissä, ovat olleet isona tekijänä siinä, että monet ovat löytäneet tiensä Jumalan tykö ja ottaneet Jeesuksen vastaan, toteaa IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Ihmiset kaipaavat muutosta

Kirjat on painettu siperialaisessa kirjapainossa. Kustannusliikkeen johtaja Irina Garabanova kertoo, että he mielellään painattavat ja kääntävät IRR-TV:n tilaamia missiokirjoja, joitaon tähän mennessä painettu yli 8 miljoonaa. Kirjallisuutta tarvitaan Venäjällä jatkuvasti lisää, sillä maassa on edelleen paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia. Monet kamppailevat erilaisten ongelmien, kuten alkoholismin kanssa, ja tarvitsevat sanomaa muutoksen mahdollisuudesta, jonka Jumala voi antaa.

– Ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin ihmiset Venäjällä etsivät ja kaipaavat. Vielä on mahdollisuus viedä ja jakaa Jumalan sanaa. Se on meidän kutsumuksemme ja tehtävämme, toteaa IRR-TV:n ohjelmajohtaja Laura Haukka. Hannu ja Laura Haukka toteavat, että IRR-TV painattaa hengellistä kirjallisuutta Venäjälle niin kauan kuin sen jakaminen on mahdollista.

Jokainen kirja on merkityksellinen

Vuoden 2019 aikana painatimme Venäjän seurakuntien pyynnöstä 1 220 000 kappaletta Uusia testamentteja, Johanneksen evankeliumeja jamissiokirjoja. Kirjallisuutta jaettiin eri puolilla Venäjää oleviin seurakuntiin, joiden toiminta-alue ulottuu Uralilta Tyynen valtameren rannikolle. Tälle vuodelle on tullut pyyntöjä yhteensä 700 000 kirjan painattamisesta. Kirjallisuustyö Venäjällä etenee koronaviruksesta huolimatta.

– Painatamme kaiken, mitä pystymme, mutta se vaatii taloudellista tukea. Kassassamme on harvoin siihen tarvittavaa rahaa.

Meillä ei ole riittävästi resursseja toteuttaa esimerkiksi kaikkia missioita, joita pyydetään. On totta, että kirjatilausten määrä voi tuntua äkkiseltään suurelta. Mutta yhdelläkin kirjalla on suuri merkitys, eikä sen painattaminen maksa kuin 1–1,50 euroa sisältäen rahdin.

– Jokainen kirja voi merkitä yhden ihmisen pelastumista. Hän voi tulla uskoon saadessaan käsiinsä konkreettista luettavaa materiaalia, jossa on Jumalan sanaa ja tiekartta uuteen elämään Jeesuksessa. Puhumme ihmisestä, yhdestä yksilöstä ja yhdestä kirjasta, jonka sinä yksilöihmisenä voit kustantaa, ja sen jälkeen Jumala tekee sen, mikä on ihmiselle mahdotonta eli pelastuksen ihmeen, Hannu muistuttaa.

Suuri kiitos esirukouksistasi. Voit osallistua kirjallisuuden painattamiseen Venäjällä viitteellä 2422 oheisessa linkissä: www.irr-tv.fi/lahjoita

Jumalalan runsasta siunausta elämääsi haastavien aikojen keskelle!

Hannu Haukka