IRR-TV:n Venäjälle viime vuonna perustama kristillinen nettikanava on ylittänyt odotukset: ohjelmat keräsivät muutamassa kuukaudessa yli miljoona katsojaa.

IRR-TV:n venäjänkielisen tuotannon koordinaattori Andrei Motinga kertoo, että netti-tv-kanavan katsojia ovat kiinnostaneet erityisesti uskoontulotodistukset, perhekriisien ratkaisuun liittyvät dokumentit sekä lyhyet saarnat. Ohjelmia tuotettiin viime vuonna yli 100.

Evankeliumin julistamisen lisäksi TV-ohjelmien kautta voi pyrkiä vaikuttamaan ihmisten asenteisiin. IRR-TV:n Keravan studiolle pyydettiin viime vuonna samaan aikaan ukrainalaisia ja venäläisiä pastoreita ensimmäistä kertaa Ukrainan kriisin aikana. Pastorit pohtivat, miten he voisivat julistaa evankeliumia yhdessä ja kuvasivat muutamia TV-ohjelmia, joissa he käsittelivät maiden väleihin liittyviä kipeitä kysymyksiä.

Valtaosa venäläisistä ei käy kirkossa

Internet on tehokas evankelioimisväline Venäjällä, koska maassa ei ole asfaltoituja teitä rajalta rajalle. Pohjois-Siperiassa on monia kaupunkeja ja kyliä, joihin pääsee ainoastaan lentokoneella. Joillekin alueille ei ole pääsyä kuin talvisin jokien jäädyttyä.

Mediascope-digimediatoimiston viimevuotisen arvion mukaan n. 90 miljoonaa n. 145 miljoonasta venäläisestä käytti internetiä. Netin kautta voi siis tavoittaa suuren joukon venäläisiä evankeliumilla. Sen julistamiselle onkin suuri tarve, sillä tilastojen mukaan vain kaksi prosenttia venäläisistä käy ortodoksikirkossa – ja silloinkin suurina juhlapyhinä, eli 1–2 kertaa vuodessa. Protestantteja on Venäjällä 1,5–2 miljoonaa.

Voit tukea Venäjän-työtämme lahjoitussivumme kautta. Kiitos, että autat meitä viemään evankeliumia naapurikansallemme!