Koronapandemian runnellessa myös itäistä naapurimaatamme Venäjää, painetun sanan voima korostuu seurakuntien evankeliointityössä. Venäjän seurakuntien pyynnöstä ja suomalaisten kristittyjen rakkaudenlahjojen siivittämänä IRR-TV on voinut painattaa jo noin 8 miljoonaa evankelioivaa missiokirjaa, Uutta testamenttia ja Johanneksen evankeliumia neuvostosiperian kirjapainossa seurakuntien tarpeisiin. Seurakuntien pastorit ovat kiittäneet kautta Venäjän Suomen kristittyjä siitä, että he eivät ole unohtaneet naapurimaansa evankeliumia vailla olevia ihmisiä. Seurakuntien vapaaehtoiset ovat toimittaneet kirjat perille janoisille venäläisille Pietarista aina Tyynen valtameren rannoille saakka. Evankeeliset seurakunnat ovat tilanneet tälle vuodelle 2020 yhteensä yli miljoona kirjaa lisää, joita emme ole voineet vielä kaikin osin painaa resurssien puutteen vuoksi. IRR-TV painattaa edelleen lisää seurakuntien toivomia kirjoja sitä mukaa, kun taloudelliset resurssimme sen sallivat.


Evankeliumintyöhön tarvittavien kirjojen määrä voi tuntua ensi lukemalta suurelta, mutta yhdelläkin kirjalla on suuri merkitys. Yhden kirjan painattaminen maksaa vain 1,50 euroa. Jokainen kirja voi merkitä yhden ihmisen pelastumista. Hän voi kokea elämässää suurimman muutoksen Jeesuksen Kristuksen avulla saadessaan käsiinsä luettavaksi materiaalia, jossa on Jumalan sanaa. Kyse on yhdestä yksilöstä ja yhdestä kirjasta, jonka me voimme kustantaa. Kokemuksemme on osoittanut myös, että monesti missiokirjan välityksellä uskon löytänyt henkilö jakaa kirjan eteenpäin lähipiirilleen ja näin evankeliumin leviäminen moninkertaistuu.

Vuosien aikana Venäjän evankeelisten seurakuntien vapaaehtoiset evankelista ovat rukoilleet reilusti yli miljoonan ihmisen kanssa pelastusrukouksen käyttämällä suomalaisten kristittyjen tuella painettua hengellistä kirjallisuutta apunaan. Uudet testamentit, Johanneksen evankeliumit ja missiokirjat ovat osoittautuneet hyvin tehokkaaksi työvälineeksi muuten monin tavoin rajoittuneessa naapurimaassamme ja niinpä olemme saaneet kuulla raporttia seurakuntien edustajilta, kuinka niiden siivittämänä on syntynyt jo reilusti toista tuhatta uutta seurakuntaa eri puolille Venäjää tämän kirjallisuuden siivittämänä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos, että olet muistanut Venäjän kansaa rukouksin ja tukenut kirjallisuustyötä! Samalla saamme yhdeessä olla siinä mukana, mitä Jumala tekee kylvetyn sanan kautta. Mahdollisuuksiesi mukaan voit tukea Venäjän kirjallisuustyötä viitteellä 2422 tästä linkistä. Jumala sinua runsaasti siunatkoon, kun olet mukana Hänen sanansa levittämisessä suuressa naapurimaassamme!

IRR-TV:n toimitus