Hyvä lähetystyön ystävä,

Haastattelimme hiljattain piispa Juri Ananjevia Volgogradista, joka toimii myös IRR-TV:n missioiden ja Venäjän työn koordinaattorina (koko haastattelu on kuultavissa tästä linkistä jakso 41).

Viime talven aikana on perustettu viisi uutta seurakuntaa käyttämällä juuri painettua Burjatian missiokirjaa. Venäjällä on vakava pandemiatilanne. Tästä huolimatta seurakunnat ovat aktiivisesti evankelioineet ja istuttaneet seurakuntia.

Piispa Ananjev välitti meille kirjeen seurakunnasta, jonka nimi on ”Elämän puu”. Tämä seurakunta sijaitsee Siperiassa, samassa kaupungissa, jossa olemme toteuttaneet suurkaupunkimission. Kirjeessä pyydettiin Raamattuja, Uusia testamentteja, Johanneksen evankeliumeja ja missiokirjoja. Seurakunnan näky on perustaa uusia seurakuntia. 65 seurakuntaa on jo perustettu. Tavoitteena on perustaa yhteensä 100 seurakuntaa 12 kuukauden kuluessa. Tämä kertoo siitä, että seurakunnat jatkavat edelleen kaikista vastoinkäymisistä ja pandemioista huolimatta evankelioimistyötänsä.

Olemme saaneet myös kirjallisuuspyyntöjä, Moskovasta, Krasnodarista, Voronezhista ja Kaliningradin kaupungista – sekä muista kaupungeista.

Edellä mainittujen kaupunkien seurakunnilla ja evankelistoilla ei ole kirjallisuutta, jota käyttää, koska kirjavarastot ammottavat tyhjyyttään. Tästä johtuen he rukoillen pyytävät, että saisivat uuden kirjallisuuserän jatkaakseen evankelioimistyötä ja uusien seurakuntien perustamista.

Esirukouspyyntöjä:

1) Voitko rukoilla lähetystiimien puolesta, että koronaan sairastuneet, voisivat nopeasti parantua ja voisivat palata lähetystyöhön Burjatian kyliin ja kaupunkeihin.

2) Voitko rukoilla kohta alkavan erityiskoulutuksen puolesta, jossa koulutetaan lähetystyötä tekeviä pienryhmiä Itä-Siperiassa.

3) Pyydämme rukoilemaan uusien kotiseurakuntien ja pienseurakuntien puolesta, joita on perustettu vuoden alkupuolella käyttämällä IRR-TV:n painattamaa missiokirjaa.

Hannu Haukka ja IRR-TV:n lähetystiimi

P.S. Voit tukea mahdollisuksiesi mukaan Venäjän kirjallisuustyötä viitteellä 2422 tästä linkistä. Jumala sinua runsaasti siunatkoon!