Heinäkuussa 2016 presidentti Putin allekirjoitti uuden ns. Jarovajan-lain. Lain seurauksena, Venäjän seurakuntien hengellisaiheiset ulkomainokset, julisteet, TV-ohjelmat, radio-ohjelmat, seurakuntien ilmoitukset lehdissä, kokouskutsut sosiaalisessa mediassa, seurakuntalaisten kutsut kotikokoontumisiin eivät enää ole mahdollisia. Sadoissa oikeudenkäynneissä kolmen vuoden aikana uskovat ovat saaneet sakkorangaistuksia yllä mainitusta toiminnasta.

Lähetyskäsky kuuluu jokaiselle Jeesuksen seuraajalle. Lähetyskäsky on evankeliumin julistamista kaikille luoduille kaikissa maissa, Mark. 16:15. Tehtävä on niin ylimitoitettu, että siihen ei yllä kukaan yksin, vaan sen toteuttamiseen tarvitaan jokaista Jeesuksen seurajaa, seurakuntaa ja lähetysjärjestöä.

Medialähetysjärjestö IRR-TV on ”lähetyssaarnaaja”, jonka toiminta on riippuvainen esirukoilijoista ja työn tukijoista. Yhdessä me olemme voineet toteuttaa tätä Jeesuksen antamaa toimeksiantoa, eri muodoissa, eri maissa, eri kulttuureissa ja eri poliittisissa järjestelmissä.

Viimeisen 18 vuoden aikana suurkaupungeissa järjestettyjen mediamissioiden kautta olemme tavoittaneet noin 700 miljoonaa ihmistä evankeliumin sanomalla neljällä mantereella, sekä myös Suomessa. Pelkästään Venäjällä, Ukrainassa ja Keski-Aasiassa yhteistyössä kanssamme on ollut yli kolme tuhatta kristillistä seurakuntaa.

Vuodesta 1986 lähtien IRR-TV on keskittänyt lähetystyötään suuren naapurimaamme Venäjän kansan saavuttamiseen sanomalla Jeesuksesta ja evankeliumin muuttavasta voimasta.

Olemme saaneet olla mukana Jumalan suurissa ihmeissä. Superkirja-ihme Neuvostoliiton valtion television ykköskanavalla oli uskomaton kokemus lähetystyömme historiassa. Pienen Suomen kristityt saivat olla Jumalan käytössä tavalla, jota Venäjän kristillinen historia ei ollut aiemmin kokenut. Tämän jälkeen seurasi kokonainen 70 suurkaupunkimission sarja.

Kuva siperialaisen kirjapainon lähettämöstä. Lähtövalmiina on miljoonan missiokirjan painos.  Samassa kirjapainossa on painettu useita miljoonia kappaleita missiokirjaa, Johanneksen evankeliumia ja Uutta testamenttia vuosien 2015–2020 aikana. 

Yhteenlaskettuna tiedämme, että satoja uusia seurakuntia on perustettu Venäjälle. IRR-TV:n lähetysperhe, johon kuulut esirukoilijana ja tukijana, on ollut omalta osaltaan myötävaikuttamassa kaiken tämän, Jumalan suuren armon saattelemana.   Ajat muuttuvat, vertaansa vailla olevat tilaisuudet eivät ole ikuisia ja avoimet ovet voivat sulkeutua.

Nyt uusien rajoitusten vallitessa, suurin osa lähetysjärjestöistä on poistunut Venäjältä. On ihme, että voimme edelleen painattaa Venäjällä missiokirjoja, Uusia testamentteja, evankeliumeja Venäjällä seurakuntien evankelistojen käyttöön.

Siperiassa seurakuntien vapaaehtoiset työntekijät keskustelevat kyläläisten kanssa. Eräs siperialainen seurakunta (Drevo Zizni) on perustanut 65 uutta kotiseurakuntaa vuoden 2020 aikana. Seurakunnat käyttävät IRR-TV:n painattamia Uusia testamentteja, missiokirjoja ja evankeliumeita.

Vuodelle 2021 Venäjän seurakunnat ovat kovasti pyytäneet ainakin 1 200 000 missiokirjaa, Uutta testamenttia ja Johanneksen evankeliumia. Olemme saaneet kuulla, kuinka yksikin muutoksesta kertova missiokirja on vaikuttanut kokonaisen perhekunnan uskoontuloon ja elämään.

Pandemian takia matkustaminen Venäjälle on toistaiseksi rajoitettua. Eilen soitin Venäjälle ja tilasin 200 000 Johanneksen evankeliumia ja 50 000 Uutta testamenttia siperialaisesta kirjapainosta.

Rukousvastauksena olemme saaneet 40 000 euron pesämunan, joka mahdollisti tilauksen tekemisen. Nyt talven aikana on tarkoitus kerätä puuttuvat toiset 40 000 euroa.

Venäjän työmme puolesta suuri kiitos sinulle tähänastisesta tuesta. Kylvö Venäjän peltoon ei ole ollut turha. Työ jatkuu ja edelleen tarvitaan rukoustukeasi ja apuasi.

Voit antaa tukesi Venäjän kirjallisuustyöhön tekemällä lahjoituksen nettisivustomme kautta osoitteessa: www.irrtv.fi.

Sydämellinen kiitos sinulle, että muistat medialähetystyötämme esirukouksin ja tukemalla taloudellisesti.

Medialähetystalomme puolesta toivotamme sinulle voimia, terveyttä ja Jumalan runsasta siunausta vuodelle 2021!

Koko lähetystiimimme puolesta,

Hannu Haukka