IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka vastaanotti hiljattain kirjeen Etelä-Sudanin sisäisen tiedustelupalvelun toimihenkilöltä. Kirje sisälsi pyynnön Etelä-Sudanin hallituksen jäseniltä tulla toteuttamaan uusia kaupunkimissioita Etelä-Sudanin kaupungeissa sekä armeijan keskuudessa.

Kirje saapui Etelä-Sudanin tiedustelupalvelun toimihenkilöltä nimeltä Emmanuel Philip. Hän kirjoitti kirjeessään tavanneensa kaksi Etelä-Sudanin hallituksen jäsentä. Ensimmäinen on Etelä-Sudanin presidentti Salva Kiirin hallinnollinen johtaja ja toinen on sosiaali- ja terveysministeri Aya Benjamin Warele. He pyytävät, että tulisimme uudestaan Etelä-Sudaniin ja käynnistäisimme mediamissioita muissa suurissa kaupungeissa pääkaupunki Juban ulkopuolella. He pyytävät, että missiotoiminta käynnistettäisiin myös Etelä-Sudanin puolustusvoimien parissa ja heidän tukikohdissaan. Tämän lisäksi he toivoivat, että voisivat rekisteröidä virallisesti IRR-TV:n mission Etelä-Sudanin hallituksen kanssa presidentin alaisuudessa. He sanoivat kirjeessään myös, että missio olisi tärkeä siinäkin suhteessa, että se kannustaisi ja rohkaisisi Etelä-Sudanin kansoja ja heimoja edelleen antamaan toisilleen anteeksi ja etsimään sovintoa toinen toistensa kanssa.

– Tämä (kirje) on rohkaiseva viesti meille toteuttaa ns. toinen vaihe missiossa. Tämä on iso juttu. Haluamme tietenkin toteuttaa sen ja auttaa Etelä-Sudania. Kysymys on, pystymmekö siihen ja millä aikataululla? Korona -viruksen riehuminen estää tällä hetkellä kaiken matkustamisen ja tuo suunnitelmiin viivästyksiä, sanoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Se, että valtion virkamiehet ottavat meihin yhteyttä, on myös merkki siitä mitä tällaiset missiot merkitsevät kansallisella tasolla. Edellinen kaupunkimissio on ollut väkevä apu koko Etelä-Sudanin kansalle. Rikos- ja väkivaltatilastot kääntyivät laskuun ja 3000 kylään jaettu MegaVoice -kuuntelulaite levitti hyvää sanomaa ja on saanut aikaan paljon muutosta.

– On liikuttavaa, että maan johtajat kokevat, että kristillinen vaikutus voi olla tärkeä asia, kun he rakentavat uutta valtiota todella vaikeassa tilanteessa, toteaa IRR-TV:n hallituksen jäsen seurakuntaneuvos Kenneth Grönroos.

– He ovat nähneet mission vaikutuksen, kuinka se on oikealla tavalla muuttanut koko yhteiskuntaa. Kyllähän tässä on Jumalan iso käsi mukana ja se vetää pienelle paikalle, kuinka suuressa työssä saamme olla yhdessä mukana tukijoidemme kanssa, iloitsee IRR-TV:n kenttäpastori Ari Talja.

Edellinen missio oli tuloksellinen

Etelä-Sudanin mediamissio on ollut IRR-TV:n lähetystyön historiassa poikkeuksellinen suurkaupunkimissio. Missio toteutettiin vaarallisissa olosuhteissa. Neljän vuoden aikana maata repinyt sisällissota oli vaatinut 400 000 kansalaisen hengen. Lisäksi mission haasteena oli väestön lukutaidottomuus. Unesco:n julkaisemista tilastoiden mukaan kokonaiset 70% väestöstä oli lukutaidotonta. Kaikki mediamissiot perustuvat vahvasti siihen, että ihmiset osaavat lukea mainoksia, sanomalehtiä, missiokirjoja ja Raamattua. Missiota varten hankittiin 20 000 kuuntelulaitetta. Varat laitteisiin hankittiin keräyksellä, johon vastattiinkin voimalla. Keräys tuotti koko tarvittavan summan.

Kaikkien mittareiden mukaan mediamissio Juban pääkaupungissa on ylittänyt odotukset Etelä-Sudanin kirkkokunnissa, kuin myös kotimaassa IRR-TV:llä. Voimme syystä puhua missiotoimiston puhelimiin tulleesta
”puhelujen tsunamista.” Puhelujen tulvaa Etelä Sudanissa ei olisi millään voitu ennakoida. Mission aikana mm. Etelä-Sudanin asevoimien kenraali oli tullut uskoon ja 5 000 heimosoturia kokoontui yhteen kuulemaa evankeliumia.

– Vaivannäkö yhdessä esirukoilijoidemme ja kannattajiemme kanssa ei ole ollut turhaa, toteaa IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Artikkeli on kirjoitettu Itäraportti -radio-ohjelman pohjalta, jossa IRR-TV:n viestintäjohtaja Markku Tenhunen haastatteli Hannu Haukkaa, Kenneth Grönroosia ja Ari Taljaa.

Kiitämme kaikkia IRR-TV:n ystäviä ja esirukoilijoita mahtavasta tuestanne Etelä-Sudanin mission osalta! Tarvitsemme edelleen tukeasi näinä vaikeina aikoina. Voit tukea maailmaanlaajuista medialähetystyötämme mahdollisuuksien mukaan parhaiten klikkaamalla tästä lahjoitussivullemme. Kiitos esirukouksistasi ja tuestasi evankeliumin leviämiseksi maailman ääriin asti!