Joululahjat ehtivät perille Hersonin kaupungin ja ympäröivien kylien lapsille ennen ukrainalaisten joulua. Hersonin kaupunkia on tulitettu taukoamatta öin ja päivin, myös joululahjojen jakelun aikana. Ortodoksisen eli Juliaanisen kalenterin mukaan joulua juhlitaan tammikuun 7. päivänä.

Yllä olevassa kuvassa näkyy Hersonin evankelisen seurakunnan lapsille järjestetty tilaisuus. Siinä jaettiin Suomesta juuri saapuneet joululahjapaketit, jotka hankittiin suomalaisten lahjoittamin varoin. IRR-TV toimi joulukeräyksen järjestäjänä ja yhteistyökumppaninamme Halpahalli palveli lahjojen keräyspisteenä.

Lapsille annettu joululahjapaketti sisältää rukkaset, sukat, pipon hygieniatarvikkeita (kuten hammasharjan, hammastahnan ja saippuan, koulutarvikkeita (kuten kyniä, kumeja, vihkoja ja teroittimia, paristoilla toimivan sähkölamppu (paristot mukana), lasten termospullon, makeisia ja joulukortin.

Lahjat lähtivät IRR-TV:n toimitalosta Keravalta Baltian ja Puolan kautta Ukrainaan.  Lahjakuljetus jatkoi matkaansa Ternopoliin ja sieltä se suuntasi edelleen aiemmin marraskuussa vapautettuun Hersonin kaupunkiin Etelä-Ukrainassa.

Lahjapaketteja jaettiin myös Hersonin kaupunkia ympäröivien kylien lapsiperheisiin. Tänä jouluna monessa ukrainalaisessa perheessä lahjat ovat olleet harvassa.

Hersonin evankelisen baptistiseurakunnan lapsille järjestetyssä tilaisuudessa IRR-TV:n edustajat jakoivat Suomesta juuri saapuneet joululahjapaketit.

Pieni lapsi, suuri ilo! Ympäröivien kylien lapsiperheisiin jaettiin lahjapaketteja.

Lämmin kiitos kaikille ystävillemme, jotka tarjositte joulun Ukrainan lapsille kauttamme!

Hannu Haukka
toiminnanjohtaja

P.S. Voit yhä edelleen tarjota lämpöä Ukrainan lapsiperheille tukemalla lämmityskamiinoiden hankintaa viitteellä 7799 tai tukea medialähetystyömme suurinta tarvetta viitteellä 8484 tästä linkistä. Suuri kiitos esirukouksistasi ja tuestasi.