Se löytyi -missio vastaa Suomen kutsuun

Toivottavasti sinun kesäsi on sujunut hyvissä merkeissä. Kauniin kesän loppupuolella elämme monessakin mielessä epävarmoja aikoja, kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan jatkuu, inflaatio laukkaa ja moni suomalainen miettii sitä, onko mitään kestävää perustaa, jonka varaan voisi rakentaa tulevaisuutensa.

Tähän maailmantilanteeseen vastaa koko Suomen kattava evankelioiva mediamissio 19.9.-16.10. IRR-TV, noin 360 kristillistä seurakuntaa ja 29 järjestöä ovat yhdistäneet voimansa sen järjestämiseksi. “Se löytyi”-nimellä kulkeva missio nostaa eri medioissa laajasti esiin 16 koskettavaa kertomusta, joiden kautta tunnetut suomalaiset kertovat siitä, mitä lisäarvoa Jeesus on tuonut heidän elämäänsä, tai miten usko Jeesuksen sai aikaan ison muutoksen heidän elämässään. Heidän todistuksensa sisältämä missiokirja jaetaan lähes 2.3 miljoonaan kotitalouteen kautta maan sisältäen myös tiekartan uuteen elämään Jeesuksessa ja uskon ensiaskeleet.

Samaan aikaan yksilökristittyjä kaikista seurakunnista haastetaan kohtaamaan omat naapurinsa, lähimmäisensä ja ystävänsä arjessa evankeliumin muuttavalla sanomalla. Kaikki tähän tehtävään halukkaat koulutetaan 3.9. valtakunnallisessa mission kontaktihenkilökoulutuksessa (lisätietoja os. missio2022.fi).

Koronapandemia ja edelleen käynnissä oleva Ukrainan sota ovat myötävaikuttaneet siihen, että Jumala on avannut suomalaisten sydämet avoimemmaksi evankeliumille. Raportit eri puolilta Suomea kertovat siitä, kuinka sadat suomalaiset ovat jo löytäneet yhteyden Jeesukseen Kristukseen pelkästään missioon valmentavien koulutuksien kuten yhteistyökumppanimme Evankeliointi Elämäntavaksi XEE:n koulutusten kautta. Uskomme saavamme nähdä suuria Jumalan tekoja tämän mediamission, seurakuntien erikoistapahtumien, henkilökohtaisten kohtaamisten ja yksinäisten ihmisten auttamisen myötä eri puolella Suomea.

Tarvitsemme kipeästi esirukouksiasi mission puolesta. Samalla mission 2.3 miljoonan budjetista puuttuu edelleen yli puolet, joten haastamme sinua antamaan omastasi sen mukaan kuin pystyt, jotta voisimme välittää mahdollisimman laajasti eri medioissa Jeesuksen evankeliumin muuttavaa voimaa. Haggai 2:8: “Minun on hopea ja minun on kulta, sanoo Herra Sebaot.” Siksi kysymmekin sinulta, voisitko antaa omastasi nyt sen, mitä voit suomalaisten tavoittamiseksi?

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka antoi oman vetoomuksensa yhteisen missiomme tukemiseksi elokuun ensimmäisessä Itäraportti ohjelmassa näillä sanoilla: ”Yksi suurimpia ja tärkeimpiä sijoituksia elämämme aikana, mitä me voimme koskaan tehdä, on että me sijoitamme evankeliumiin ja lähetyskäskyyn omassa maassamme. On vaikeaa kuvitella, että olisi jotain vielä tärkeämpää, ajatonta ja iankaikkista sijoituskohdetta kuin tämä.”

Haluamme kiittää lämpimästi sinua esirukouksistasi ja tuestasi Suomen kansan hengelliseen hyvinvointiin!

Onni Haapala ja Ari Talja

P.S. Katso mission haastevideo klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Voit antaa lahjasi valtakunnalliseen mediamissioon tästä linkistä

6 thoughts on “Se löytyi -missio vastaa Suomen kutsuun

 1. Hei,

  miksi teillä ei näytä olevaan minkäänlaista seulaa sille, että mitkä seurakunnat/tahot osallistuvat missioonne? Katselin juuri ketkä kaikki ovat mukana ja järkytyin huomatessani, että siellä on todella otettu kaikki mukaan, ilman minkäänlaista seulaa. Onko siis niin, että teille on tärkeintä saada järjestettyä iso missio, mutta ei ole väliä sillä pysyvätkö mukana olevat tahot Raamatun sanassa vai ei? Mukana on useita seurakuntia ja järjestöjä, jotka levittävät suoranaisia harhaoppeja. Otatteko vastuun siitä, jos joku ihminen ajautuu harhapoluille tämän teidän missionne takia? Monet noista mukana olevista tahoista eivät julista Raamatun Jeesusta tai evankeliumia vaan heillä on toinen jeesus ja toinen evankeliumi. Tietoisestiko tahdotte levittää eksytystä (jota Suomi tuntuu nykypäivänä olevan pullollaan) Suomessa tämän missionne kautta?

  1. Hei….,

   Huolestunut ja surullinen ystävä, joka tahdot nimettömästi esittää palautetta missioon mukaan lähteneistä kristillisistä seurakunnista. Meille on tärkeää noudattaa 8. käskyä ja Jeesuksen ohjetta siitä, ettemme lausuisi väärää todistusta lähimmäisestämme.

   Kaikki mukaan lähteneet seurakunnat ovat kristillisiä, Raamattuun sitoutuneita seurakuntia, jotka ovat sitoutuneet levittämään samaa evankeliumin ydinsanomaa, joka löytyy myös missiokirjasta ja tästä linkistä: https://seloytyi.fi/askeleet-muutokseen-2

   Käsityksemme mukaan kaikki mukana olevat seurakunnat julistavat samaa Jeesusta Kristusta ja samaa evankeliumia, vaikka evankeliumin ytimen ulkopuolisista kehällisistä asioista kaikilla seurakunnilla on varmasti hieman toisistaan poikkeavia tulkintoja.

   Mielestämme olemme pikemminkin toteuttamassa Jeesuksen ylimmäispapillista rukousta, jonka Jeesus rukoili Joh.17:20-21:ssä: ”Mutta minä en rukoile ainoastaan heidän puolestaan vaan myös niiden puolesta, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, 21 että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Rukoilen, että hekin olisivat yhtä meissä, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.”

   Toisten kristittyjen vikoilu ja heidän halveksimisensa on toisen isännän aikaansaannosta. Keskittykäämme rukoilemaan ja siunaamaan kaikkia Raamattuun sitoutuneita kristittyjä Jeesuksen antaman esimerkin tavoin eri seurakunnista tulevina, jotta maailma voisi uskoa julistamamme evankeliumin lähteneen Isältä!

   Ari Talja
   IRR-TV

 2. Missiokirja voidaan jakaa myös EI MAINOSKSIA- luukkuun.
  Näin ei tapahdu, miksi?

  1. Hei John, Teimme kirjan jakelusta sopimuksen Suomessa reiluun 2.1 miljoonaan kotitalouteen Suomen Suoramainonnan kanssa. He eivät suostu jakamaan kirjaa Ei mainoksia -talouksiin, koska kirja on rekisteröity ilmaisjakelutuotteeksi heidän kauttaan. Mikäli meillä olisi ollut yli 200 000€:a ylimääräistä rahaa, olisimme voineet ostaa Postin kautta osoitteet ja jakaa kirjan kirjeenä heidän välityksellään. Tuota rahaa meillä ei kuitenkaan ollut silloin, kun kirjajakelusta sovittiin. Pelkkä kirjan jakelu ja painatuskulu näihin talouksiin maksoin 629 000€:a. Myöhemmin, kun jakelu oli jo sovittu ja lyöty lukkon, meille tuli lisää varoja, jotka käytettiin missionäkyvyyden kasvattamiseksi maanlaajuisesti ympäri Suomen eri medioissa. Lue tarkemmin tästä linkistä: https://irr-tv.fi/se-loytyi-missio-tavoittaa-suomalaisia/

   Ari Talja
   IRR-TV

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *