Tänä vuonna 24. helmikuuta tuli kuluneeksi kaksi vuotta Venäjän aloittamasta julmasta hyökkäyssodasta Ukrainaan. Kansan kokema fyysinen, henkinen, sosiaalinen ja aineellinen kärsimys on vailla vertaa Euroopan lähihistoriassa. Sodan jatkuessa jo sadat tuhannet ukrainalaiset sotilaat ja siviilit ovat menettäneet henkensä, kokonainen sukupolvi on traumatisoitunut sodan kauhuista ja aineelliset tuhot ovat valtavan suuria.

Turun kaupunki sekä turkulaiset yritykset yhdessä IRR-TV:n kanssa järjestivät Ukrainan sotaan liittyvän valokuvanäyttelyn Turun taiteen talolla 23.2-3.3.2024.


Urhea Ukraina -valokuvanäyttely avaa katsojalle sodan kasvot. Näyttelyssä on paljon kuvia rintamalta, humanitaarisen avun jakamisesta sekä ihmisten arjesta keskellä sotaa. Valokuvanäyttelyyn on vapaa pääsy ja sen yhteydessä voi antaa myös vapaaehtoisen lahjan sodan uhrien auttamiseen.

Näyttely on avoinna Turun taiteen talolla osoitteessa Nunnakatu 4 joka päivä kello 11–18. Näyttelyn mahdollistaa Turun kaupunki ja monet turkulaiset yritykset ja teknisestä järjestelystä vastaa IRR-TV.

Katso lisätietoa näyttelystä tästä linkistä

Toiminnanjohtajamme Hannu Haukka kertoi hiljattain Itäraportti -ohjelmassamme tuoreimpia kuulumisia Ukrainasta. Hänen mukaansa yhteistyöseurakuntamme läheisyydessä oli hetki sitten kohdistunut Venäjän lennokki- ja ohjushyökkäys. Ilmatorjunnan torjuntaraketeiden räjähdyksen seurauksena tippuvat sirpaleet olivat pudonneet seurakuntarakennuksen lähelle ja haavoittaneet osaa seurakunnan jäsenistä. Pyydämme edelleen muistamaan rukouksin Ukrainan seurakuntia vaikean ajan keskellä sekä erityisesti lähestyvää sodan kaksivuotispäivää 24. helmikuuta, jolloin todennäköisyys Venäjän ikäville yllätyksille on entistä korkeammalla.

Jos haluat olla mukana lievittämässä Ukrainan kansan tuskaa, voit antaa lahjasi osoitteessa https://irr-tv.fi/lahjoita/   valitsemalla valikosta kohteen ”Apu Ukrainaan”. Lämmin kiitos lahjastasi!