Koulutus

IRR-TV järjestää kohdealueillaan sekä media- että johtajuuskoulutusta paikallisille seurakunnille ja kristityille.

Johtajuuskonferenssit Venäjällä ja Keski-Aasiassa

GLS-johtajuuskonferenssit Venäjällä ja Keski-Aasiassa ovat vuosittaisia suurtapahtumia, joihin osallistuvat tuhannet pastorit, evankelistat ja seurakuntien työntekijät. Toteutamme konferenssit yhteistyössä Willow Creek Associationin kanssa.

Johtajuuskoulutuksen edut: uudistunut näky, uudet taidot, voimavarat ja yhteistyö.

 

Mediakoulutus Venäjällä ja Keski-Aasiassa

IRR-TV:n vaikutuksesta Venäjälle perustettiin 1998 Kristittyjen televisio- ja radiotoimittajien yhdistys, AHTZh (Assosiatsija Hristianskih Teleradiozhurnalistov) eli ACB (Association of Christian Broadcasters). Se järjestää IRR-TV:n tukemana koulutusta ja konferensseja paikallisten seurakuntalaisten kouluttamiseksi ja inspiroimiseksi medialähetystyöhön.

Lokakuussa 2002 IRR-TV perusti yhdessä ACB Venäjän kanssa alueellisen Kristittyjen televisio- ja radiotoimittajien yhdistyksen Keski-Aasiaan, joka käsittää viisi valtiota: Kazakstan, Kirgisia, Tadzhikistan, Uzbekistan ja Turkmenistan. Niiden yhteenlaskettu asukasmäärä on 58 miljoonaa. Kommunismin romahdettua islam on voimakkaasti tunkeutunut alueen kaikkiin osiin.

Alueellisia medialähetyskonferensseja on järjestetty Keski-Aasiassa, Kaukasiassa, Siperiassa, Venäjän Kaukoidässä ja muualla Venäjällä. Useat tuhannet kristityt eri seurakunnista sadoilta paikkakunnilta ovat saaneet opetusta median käytöstä evankelioinnissa. Moskovan medialähetyskoulusta, jossa opiskelu kestää kolme kuukautta, on valmistunut satoja medialähetystyöntekijöitä vuodesta 1999 lähtien.

Korkeatasoista mediakoulutusta

Yhtenä IRR-TV:n mediakouluttajana on toiminut professori Edward McDougal Regentin yliopistosta Yhdysvalloista. Opettaessaan TV-työn aakkosia innokkaille seurakuntalaisille ensimmäistä kertaa Keski-Aasiassa McDougal totesi:

”En ole koskaan nähnyt niin avoimia ja innostuneita ihmisiä.”

Medialähetystyössä ei ole ensisijaisesti kyse ”välineiden” käytöstä ihmisten tavoittamiseksi. Ihmisten tavoittaminen on se, mihin keskitymme, Jeesuksen opetuksen mukaan. Missiomme on ohjata Venäjän ja Keski-Aasian kristittyjä korjaamaan enemmän satoa maanmiestensä keskuudesta Jumalan valtakuntaan.

Mediakoulutus Israelissa ja Aasiassa

Vuodesta 2008 IRR-TV on kouluttanut seurakuntalaisia medialähetystyöhön myös Israelissa, jossa Haifan TV-kursseillemme on osallistunut sekä juutalaisia että arabeja.

Mediakoulutusta suunnitellaan myös Aasian maihin.