Historia näyttää toistavan itseään. Neuvostoliiton aikakaudella ovet evankeliumille olivat suljettu. Vuonna 1991 Neuvostoliitto romahti, minkä jälkeen uusi Venäjä avasi ovensa evankeliumille. Sitten jälleen vuonna 2022 helmikuussa ovet sulkeutuivat uudelleen.

Eri vaiheissa IRR-TV on voinut toteuttaa Jeesuksen seurakunnalleen antamaa lähetyskäskyä sen eri muodoissa myös naapurimaamme Venäjän miljoonille. Alussa oli radiotyö. Sitä seurasi historiallinen televisiotyö, suurkaupunkimissiot yli 70 eri Venäjän kaupunkiin, mukana myös mittava kirjallisuustyö.

Tuntui siltä, että ovet olisivat lopullisesti menneet kiinni. Jumalan näkökulmasta, mikään valtakunta ei voi lopettaa lähetyskäskyn toteuttamista. Vainot ja lait voivat sitä rajoittaa ja häiritä.

IRR-TV on saanut odottamattoman ja lähes uskomattoman tarjouksen tavoittaa yli 150 miljoonaa venäjää puhuvaa ihmistä suurtehoradioaseman lähetyksillä.

Radioaseman kuuluvuusalueella asuvilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta seurata riippumatonta mediaa. Muun muassa Venäjä on sensuroinut kaikki medialähteet, jotka eivät noudata hallituksen antamia ohjeita, uutisia, näkemyksiä. Evankeliumille ei ole suotu tilaa.

Tehtävämme

Käyttöömme tuleva radioasema on tehokas 1000 kilowatin (miljoonan watin) keskipitkien aaltojen radioasema. Suomen hallitus rakensi ja otti käyttöön sen kylmän sodan aikana. Muutama vuosi myöhemmin, Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen, radioasema poistettiin käytöstä. Tätä radioasemaa voidaan verrata valtatiehen miljooniin koteihin Venäjällä. IRR-TV:lle on tarjottu Suomessa lähetyslupaa ja oikeutta käyttää tätä radioasemaa.

Kuuluvuusalue

Venäjän Euroopan puoleisella alueella asuu 113 miljoonaa ihmistä, joten se on Euroopan väkirikkain maa. Noin 77% Venäjän väestöstä asuu Ural -vuoriston länsipuolella. Lähes kaikki Venäjän suurimmista kaupungeista sijaitsevat maan länsiosassa, mukaan lukien Moskova ja Pietari.

Venäjää puhuvat kuuntelijat maittain:

Länsi-Venäjä 113 miljoonaa
Valko-Venäjä 10 miljoonaa
Pohjois-Ukraina 25 miljoonaa
Puola 3 miljoonaa (enimmäkseen ukrainalaisia)
Liettua 1,5 miljoonaa
Latvia 1,2 miljoonaa
Viro 0,9 miljoonaa

Potentiaaliset kuuntelijat yhteensä 150 miljoonaa

Yhdessä voimme tehdä tästä totta. Voimme viedä evankeliumin miljoonille venäläisille, joilla ei ole nykyisin pääsyä vapaaseen mediaan.

Hannu Haukka
IRR-TV:n toiminnanjohtaja

P.S. Voit antaa lahjasi Venäjän radiotyöhön IRR-TV:n suurimpaan tarpeeseen klikkaamalla Lahjoita -painiketta tai tästä linkistä. Kiitos lahjastasi!